Werken bij de BankGiro Loterij

Je inzetten voor cultuur en cultuurbehoud, functioneren in een open en informele werksfeer, met volop mogelijkheden om door te groeien. Dat is werken bij de BankGiro Loterij. Heb je interesse in de BankGiro Loterij als werkgever? We brengen je graag op de hoogte van onze achtergrond en bedrijfsgeschiedenis, zodat je een goed beeld krijgt van onze organisatie.
De BankGiro Loterij maakt samen met de VriendenLoterij deel uit van de organisatie van de Nationale Postcode Loterij. Als dé cultuurloterij van Nederland maakt de BankGiro Loterij zich sterk voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Meer dan 58 kunst- en cultuurinstellingen in Nederland ontvangen van ons sinds 2002 ruim 788 miljoen euro. Deelnemers aan de loterij maken maandelijks kans op geldprijzen, maar ook op culturele uitstapjes.

Eerste Goede Doelen Loterij van Nederland

In juni 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij. De loterij is echter al opgericht in 1961 en daarmee de eerste Goede Doelen Loterij van Nederland.

Bindende elementen

Wij beschouwen kunst en cultuur als bindende elementen in de samenleving. Dankzij de BankGiro Loterij kunnen musea bijzondere kunstwerken aankopen en meesterwerken restaureren, maar ook kleinschalige initiatieven worden gerealiseerd. Wij laten ons culturele gezicht op allerlei manieren zien. Niet alleen in mailings of tv-programma's, maar ook aan de nieuwe deelnemers. In 2009 kregen een miljoen mensen in Groot Amsterdam een gratis toegangskaartje voor het geopende museum De Hermitage Amsterdam. Naast geldprijzen zijn er prijzen die een link met cultuur hebben: een diner in het Rijksmuseum onder de 'Nachtwacht', een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum of een cultuurreis naar Sint-Petersburg.

Chantal Janzen

''Cultuur' klinkt al snel zo hoogdravend, maar het is echt overal! Op de school van mijn zoon doen ze veel creatieve opdrachten, dat is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling. En met de VIP-KAART, die ik van harte aanprijs aan alle deelnemers, kun je heel veel moois gratis of met fikse korting ontdekken. Bij zo'n organisatie hoor ik graag!'

Winkans

Met het eigen banknummer als lotnummer maken deelnemers elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen. Zo valt een prijs op gemiddeld 1 van de 5 loten. Vier keer per jaar reikt de BankGiro Loterij de prijs van 1 miljoen euro uit en maandelijks de hoofdprijs van 500.000 euro. In de zomermaanden is het programma Sterren op het Doek te zien bij Omroep Max. Bekende Nederlanders worden geportretteerd door telkens drie schilders met uiteenlopende stijlen. Jaarlijks reikt de loterij samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds de BankGiro Loterij Museumprijs uit van 100.000 euro. Elk jaar is er een andere categorie musea aan de beurt waarbinnen drie organisaties genomineerd worden.

Ambassadeurs

De ambassadeurs van de BankGiro Loterij zijn Ilse de Lange, Albert Verlinde, Robert ten Brink en Leontine Borsato. Zij dragen ieder op hun eigen manier het belang van de loterij en culturele organisaties uit.

Albert Verlinde

'Zo veel mogelijk mensen laten genieten van theater, musea en monumenten: dat vind ik belangrijk en daarin heb ik een partner gevonden in de BankGiro Loterij. Omdat kunst en cultuur kwetsbaar zijn, help ik graag mee om de BankGiro Loterij en haar culturele partners nog bekender te maken.'