Wie werkt bij de Goede Doelen Loterijen, werkt aan een betere wereld

'Bijdragen aan een schonere en rechtvaardige wereld'. Met dit idee werd in 1989 de Nationale Postcode Loterij opgericht. Onze mensen zetten zich sindsdien dagelijks met hart en ziel in om deze doelstelling te realiseren.
De Nationale Postcode Loterij groeide uit tot de grootste Goede Doelen Loterij in Nederland. Inmiddels maken ook de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij deel uit van de organisatie. Samen gaven de Goede Doelen Loterijen in de afgelopen jaren zo'n 4 miljard euro weg aan het goede doel. Het postcode loterij-format is actief in Zweden, Groot-Brittannië en sinds kort ook in Duitsland, en zorgt in die landen voor veel geld voor goede doelen.

Ooit begonnen we met een paar medewerkers. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met honderden collega's. Maar ons kantoor aan de Beethovenstraat in Amsterdam voelt nog altijd als een hechte werkkring waar met passie en professionaliteit gewerkt wordt aan een maximaal resultaat! Wij vinden duurzame inzetbaarheid van medewerkers erg belangrijk en streven diversiteit in ons personeelsbestand na. 

Kernwaarden

Courageous / Moedig
Voor verandering is moed nodig. We tonen moed door te handelen buiten de gevestigde kaders, we tonen moed door met oplossingen te komen die nog niet door anderen zijn geprobeerd.

Sustainable / Duurzaam
We streven naar duurzaamheid in alles wat we doen. Ook in ons eigen handelen en in onze werkwijze.

Sharing / Delen
Onze winnaars delen de prijzen. Onze goede doelen delen de netto-opbrengst van loterijen. Dit alles ten bate van de planeet die wij samen delen.

Fun / Plezier
Winnen is leuk! We enthousiasmeren onze deelnemers. We hebben een plezierige samenwerking met onze goede doelen. En we vinden het belangrijk dat medewerkers hier met plezier werken.

Werken bij de Goede Doelen Loterijen

Goede werkomstandigheden dragen bij aan de gezondheid, het welbevinden, de tevredenheid en de prestaties van onze medewerkers. Dus gaan wij hierbij uit van het principe: 'Goed Bezig!' We zetten de voordelen van werken bij de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij graag voor je op een rij.
De Goede Doelen Loterijen hebben geen CAO, maar eigen aantrekkelijke en bijzondere arbeidsvoorwaarden en regelingen, waaronder:

 • Marktconform salaris
 • Variabele beloningsregeling
 • Flexibele werktijden
 • Parttime werken mogelijk
 • Vrij reizen met de OV business kaart
 • Wekelijks faciliteren we bootcamp-, kickbox- en yogalessen
 • Dagelijks genieten van een ontbijtje in ons bedrijfsrestaurant
 • Actieve ondernemingsraad
 • Ontwikkeling en opleiding
  Het bijzondere karakter van de Goede Doelen Loterijen vraagt om maatwerk qua opleidingen. Die worden veelal intern ontwikkeld. We hebben ons eigen opleidingsinstituut, de Lottery Academy. Daar volgen alle nieuwe collega's de 'Turbo Training'. In korte tijd leer je alle ins & outs over de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij. Voor alle medewerkers organiseren we 'Goede Doelen Masterclasses'. Tijdens deze masterclass word je een dag ondergedompeld in de activiteiten van de afdeling Goede Doelen. De loterijen bieden uiteraard ook de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen bij externe opleiders. Alle afdelingen hebben een opleidingsbudget. Tijdens je jaarlijkse beoordelingsgesprek bespreken we jouw opleidings- en ontwikkelingsbehoefte.

  Plezier
  All work and no play? Dan ken je ons nog niet! Medewerkers van de loterijen gaan regelmatig op projectreis om kennis te maken met het werk van beneficiënten. Of deze organisaties komen naar de Beethovenstraat om een lunchlezing te houden. Die zijn erg informatief en worden altijd druk bezocht.

  Onderling contact tussen collega’s vinden wij erg belangrijk. Aan het eind van elke maand is er een borrel en elk jaar organiseren we een groots kerstontbijt. Sinterklaas komt langs voor alle kinderen van onze medewerkers. Eens in de twee jaar is er een personeelsfeest en ons open podium door en voor collega's: Spotlights. Het is geweldig om te zien hoeveel talent er bij ons werkt!

  Kijk eens bij ons binnen

  We kunnen je alles vertellen over werken bij de Postcode Loterij, werken bij de BankGiro Loterij en werken bij de VriendenLoterij. Over onze ambities een betere wereld te creëren. Over onze goede doelen. Over de informele werksfeer en de goede arbeidsvoorwaarden. Maar uiteindelijk overtuigen beelden nog het meest.
  Bekijk actuele vacatures

  Goede Doelen excursies

  Wie werkt bij de Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij moet op de hoogte zijn van de goede doelen die de organisaties steunen. Daarom gaan we regelmatig met elkaar op goede doelen excursie. Zodat we weten waar we het voor doen en nog meer betrokken raken. Als jij bij ons komt werken, ga je natuurlijk ook mee. Wat je kunt verwachten? Lees het verhaal van Contentmanager Jens Vonk, die onlangs met collega's richting Zeeland op excursie ging.

  Kustlaboratoria en Zeeuws Museum
  Met de afdruk van de verrekijkers nog in ons gelaat krijgen we de nodige informatie over de kustlaboratoria die nog volop in ontwikkeling zijn. Erg interessant om te zien wat ze allemaal van plan zijn. Land in zicht! Het Zeeuws museum in Middelburg wacht ons gezelschap meer dan hartelijk op. Artistieke films, een echte mummie, Zeeuwse kledij en gigantisch grote tapijten werden aandachtig aanschouwd. Soms iets te aandachtig, aldus het alarmsysteem bij de nodige tapijten.

  MyBeach
  Manoeuvrerend bracht de museumplusbus ons door het centrum van Middelburg naar het hotel. De goede doelen maakten even plaats voor 'de nieuwe doelen', de naam van het hotel... Maar niet voor lang! MyBeach kwam langs om te vertellen over het geweldige project van afgelopen stranden afgelopen augustus. Met honderden vrijwilligers is 350 kilometer strand ontdaan van maar liefst 6600 kilo afval. Iedereen blij! Behalve dan de jutters die we de volgende ochtend tevergeefs zoekend op het strand aantroffen.
  Mila
  De volgende ochtend verruilden we de straatstenen voor het strandzand. Aldaar zagen we een bijzondere wens in vervulling gaan voor een bijzonder meisje. De ernstig zieke Mila reed te paard over het strand, iets wat ze altijd al had willen doen.

  Scoutingclub
  Tijd voor het volgende onderdeel: A-frames, welpen, totemeisen en klautermuren. Bij de scoutingclub van Middelburg kregen we een boeiende les over de wereld van knopen, dassen en natuurlijk vooral het sociale aspect. Er was wel degelijk een touw aan vast te knopen, wat we dan ook direct in de praktijk ten tonele mochten brengen. De A's werden binnen no time in elkaar geknoopt, maar of dat nog niet genoeg was mochten we er ook nog eens 1 teamlid mee vervoeren. Van A naar B, zeg maar. Teamwork is everything.
   
  Al met al veel gezien, meer geleerd en nog meer genoten van Zeeland.

  Ook mee op goede doelen excursies? Word onze nieuwe collega!